Socialpædagogiske og uddannelsesrettetede unge projekter

Ung Støtter Ung

Under navnet "Projekt Ung Støtter Ung" samlede de unge fra HIT i maj måned affald i Horsens og indsamlede derigennem 5.000 kr., som blev doneret til HeadSpace ved en reception torsdag den 1. juni.

Pengene fra Projekt Ung Støtter Ung er samlet ind ved at søge donationer fra lokale erhvervsdrivende som opbakning til projektet. HeadSpace vil bruge donationen til at lydisolere deres samtalelokaler i Horsens, sådan at deres brugere vil føle en større tryghed ved at føre fortrolige samtaler i lokalerne. 

Anerkendelse fra prominente gæster
Blandt gæsterne ved receptionen var Horsens' borgmester Peter Sørensen, som roste de unge på HIT for deres indsats. Forhenværende statsminister og stifter af Det Sociale Netværk, som HeadSpace er en del af, Poul Nyrup Rasmussen, sendte desuden en videohilsen til de unge på HIT, hvori han takkede for donationen.

Tankerne bag Projekt Ung Støtter Ung
Projekt Ung Støtter Ung er et nyt tiltag i HIT, der havde til formål at give de unge kendskab til en ofte anvendt arbejdsmetode i erhvervslivet, nemlig det projektbaserede arbejde. Underviserne på HIT fungerede som konsulenter, men de unge har selv planlagt, koordineret og varetaget alle opgaver under projektet. Det var således også de unges eget valg at samle affald og at donere pengene til HeadSpace.

 

"Vi bestemte os for at samle affald, fordi vi på den måde kunne støtte to gode formål: at rydde op i gadebilledet og at samle penge ind til et velgørende formål. Vi valgte at donere pengene til HeadSpace, fordi vi gerne vil hjælpe andre unge, der har færre muligheder end os ved Ude-Bo", siger Mathilde, som var med i Projekt Ung Støtter Ung.

Miljøbevidsthed som sidegevinst
Udover at indsamle penge til et velgørende formål havde Projekt Ung Støtter Ung en anden og vigtig sidegevinst. De unge har nemlig fået en langt større bevidsthed om miljø, forurening og affaldssortering efter at have indsamlet og sorteret affald i Horsens.

"Jeg synes, det er dejligt at se, hvor bevidste de unge er blevet omkring økosystemer. De tager ansvar for det aftryk, de sætter på verden, og jeg tror ikke på, at nogen af dem nogensinde kunne finde på at smide et cigaretskod på gaden igen", siger Marianne, erhvervsguide og underviser på HIT.

Projektbaseret arbejde fast på skemaet i HIT
Det er første gang, at de unge på HIT arbejdede projektbaseret, men på baggrund af den gode afvikling og positive tilkendegivelser på Projekt Ung Støtter Ung, ligger det fast, at det projektbaserede arbejde vil blive anvendt igen på HIT.