De Unge

DET SKER SNART I UDE-BO

maj & juni 2019:

Morgenmad - Alle hverdage fra kl. 08:30-09:30.​
Ingen tilmelding - Alle er velkommen

​​Mandagsspisning - Hver mandag fra kl. 16:00 - 19:30​
Tilmelding senest kl. 12:00 på dagen

KaffeMik - Alle fredage kl. 13:30 - 15:00​
Ingen tilmelding - Alle er velkommen

Ungeaktivitet - onsdag den 29. maj - Lerdueskydning  Kalder alle med sigtekornet indstillet

Ungeaften -  onsdag den 22. maj - Teater i Aarhus  Rocky Horror Show

Happy Pita - onsdag den 8. maj                                    Ingen tilmelding - Alle er velkommen

Ungeaktivitet - onsdag den 5. juni - kom til valg            Ungeaktivitet Grundlovsdag

 

HUSK! Der er dialogmøde den første mandag hver måned kl. 15.00 – 16.00 Ingen tilmelding & alle er velkommen

Har du ideer til aktiviteter? Synes du noget skal ændres? Oplevelser du vil fortælle om? Er der noget der ikke fungerer i Ude-Bo?

Aktivitetskalender

Forår 2019 – med forbehold

Husk kommende Vrist Weekend 

fra torsdag den 20. juni til søndag den 23. juni

Fortællinger fra unge

For mig er Ude-Bo lidt det samme som familie. Jeg har været i udebo enormt længe, og har her igennem haft den stabilitet, jeg altid har manglet. Udebo har været mit sikkerhedsnet gennem de seneste 10 år, og nu er jeg endelig på vej videre. Der er ingen tvivl om at de har haft deres sag for med mig, men til trods for at jeg flere gange - og i lange perioder, har været en fuldstændig umulig, usamarbejdsvillig rejekælling, har de aldrig givet op. De har ALTID været der, både på godt og ondt. Jeg kan takke Ude-bo for at jeg langt om længe er nået hertil, hvor jeg er. Nu glæder jeg mig til at skulle videre ud i livet, med alt det gode jeg har lært gennem tiden. Ude-bo har været min redning. Det er der ingen tvivl om.

Anne Mette, 28 år

Jeg er rigtig glad for at være tilknyttet til Ude-Bo, hygger mig når jeg er med til de aktiviteter de holder. Jeg kan godt lide a​t der er en jeg kan snakke med, hvis jeg har nogle problemer og er glad for at jeg mødes med hende, en eller to gange om ugen. Jeg glæder mig vildt meget til sommerturen til Vrist og til vores sydpå tur, som muligvis går til Cypern. Det er første gang jeg skal ud og flyve og er spændt på at prøve det.

Belinda 20 år

Det er dejligt at få hjælp til, at flytte hjemmefra og lærer de ting man skal når man bor alene. F.eks. vaske tøj, gøre rent, handle ind og få hjælp til økonomi”

Mikkel 20 år

Det er dejligt at være kommet ned til et sted som Ude-Bo. Hjælp til det personlige/privatlivet – Hjælp til erhvervsdelen. Og de to pædagoger har et tæt samarbejde, der gør det hele mere overskueligt, da vi ikke behøver at ”gentage” ens formuleringer igen og igen som vi kommer igennem i det offentlige.

Det er mærkeligt, at komme til et sted som Ude-Bo, at opleve ikke at være en mappe i skuffen eller bare det næste nummer. Det at presse på, er ikke en kollektiv ting, (der skal ske efter den samme fremgangsmåde/inde for den samme tid), men noget vi i fællesskab finder frem til i det individuelle menneske. Det kan dog være svært at accepterer at komme til Ude-Bo uden dato for hvornår vi skal videre. Men efter nogle overvejelser fandt jeg ud af, at det er bedre end at være i den situation, end hele tiden at have en deadline over hovedet.​ Der er dog også de negative sider ved at ankomme til Ude-Bo. Fordi det føles som den sidste udvej i systemet, forstås på den måde at (græsset bliver ikke grønnere på den anden side end det er her), men det betyder at alle de ting der nu kommer frem på bordet og bliver vendt og drejet, bliver der nød til at komme et facit på, på et tidspunkt. Jeg er selv kommet frem med mange forskellige problemstillinger der skal løses (både privat, erhvervs og omkring mig selv). Det er fedt på en usikker måde. Da jeg er bange for ikke at kunne rumme det store billede og dermed ikke få succes.​ Det virker mærkeligt at det først er når man ankommer til Ude-Bo, at der bliver gjort noget ved tingene og taget hånd om problemet. Det er bare for dårlig administrering af administrationen. Det har ikke noget med Ude-Bo at gøre, men det er omkring 6. sted jeg er havnet i inden der sker noget relevant omkring mig”

Tobias 24 år

Jeg startede i Ude-Bo i 2015 da jeg havde det psykisk hårdt med Depression, angst, selvmordstanker, OSV. Men efter jeg kom i kontakt med Ude-Bo begyndte det at gå stille og roligt frem af, de hjalp mig med at komme ud af døren, lytte til mig og bare være der for mig, de tog det i mit tempo. Der var ikke nogle der pressede mig til noget som jeg ikke ville, men ja jeg har selvfølgelig haft nogle tilbage fald, hvor jeg har følt at jeg skulle starte forfra men nej det skulle jeg ikke, for vi startede bare stille og roligt hvor vi kom fra. Nu næsten 6 år efter jeg startede har jeg det meget bedre også selv om jeg har fået konstateret ADHD oven i alt det andet, men Ude-Bo har givet mig nogle redskaber til hvordan jeg skal gøre, hvis jeg ikke kan overskue tingene i min hverdag. Ude-Bo har også været en kæmpe hjælp til at støtte mig i kampen om at få mit Flexjob i hus.

Mange Hilsner Nadja ☺

Ude-Bo har lært mig at det faktisk er helt okay hvis folk opdager at jeg indimellem også er en meget skrøbelig pige."

Det har taget lang tid, men med tiden har Ude-Bo lært mig at bede om hjælp - og modtage den - også selvom jeg (det ville koste blod sved og tårer, godt nok) måske ville kunne løse problemet selv."

"I starten havde jeg svært ved at åbne op, men nu har jeg virkelig gode, positive og faktisk også nære relationer tik både min kontaktpædagog og min erhvervsguide. Det at have to "voksne" ekstra omsorgspersoner - som ligger øre til både det gode og det dårlige, som heller end gerne kommer med "moderlige råd", som kan guide dig igennem det ellers så indviklede system og som acceptere og støtter om omkring dine ideer og drømme - det er simpelthen guld værd! Og gør at jeg er nået dertil hvor jeg er idag. Mit liv ligner på mange måder sikkert ikke de fleste af mine jævnaldrendes, men Ude-Bo og i særdeleshed min kontaktpædagog og min erhvervsguide støtter og hjælper mig på vej."
Marie Louise, 25 år 

Jeg har været igennem en stor personlig udvikling igennem de 3 år jeg har været i Ude-Bo. Jeg er gået fra at være en usocial og indadvendt pige, til at være en glad, udadvendt pige med gode venner og næsten færdig med min uddannelse. Jeg er så taknemmelig for at have været en del af Ude-Bo, da de har hjulpet og støtte mig til at blive den person jeg er i dag. Jeg kommer til at savne Ude-Bo, men er også glad for at være klar til at komme videre”

Ung, 22 år

Ude-Bo har hjulpet mig med at komme i gang med at lave noget. Det har ikke altid været de steder hvor jeg helst ville være, men det er ikke Ude-Bos skyld. Ude-Bo er god til at støtte mig i at holde fast på det jeg er i gang med, også støttet mig i at stoppe, når det blev for meget. De steder hvor jeg har fået tilbudt en praktik er hos en mekaniker, på Søndermarksskolen, hos Dan-Bo, hos Bygma, i Bilka, og nu er jeg i Gefionsgården. Ude-Bo har også støttet mig i at tage en 10. klasse på VUC. Jeg har også været på Job og Afklaring på Fuglevangsvej.

Ude-Bo har hjulpet mig med at komme af sted. Jeg har på et tidspunkt også fået et buskort af Ude-Bo da jeg ikke havde penge selv. Selv om jeg har haft svært ved at holde mig selv fast er de ikke blevet sure eller mistet deres tålmodighed overfor mig.

Ude-Bo har lagt et stabilt pres på mig uden at det har været for groft. Det har også hjulpet mig til at holde mig selv fast at Ude-Bo har haft et samarbejde med vejleder på VUC og mine kontaktpersoner i praktikkerne.

Ung, 26 år

Uden Ude-Bo tør jeg ikke tænke på hvor jeg havde været i dag. Støtten og vejledningen er helt fantastisk, og vores ture og ungeaftner er noget jeg ikke vil undvære. Takket være Ude-Bo har jeg i dag et netværk, udenfor misbrugsmiljøet”

Ung 24 år

Jeg har fået selvtilliden tilbage – jeg tør tro på fremtiden – du føler dig ikke alene, der er nogen du kan ringe til – der er altid nogen at snakke med – fede oplevelser – gode venskaber”

Cabrina 25 år

Fremtidsvision

Både Ungeudvalget og Ude-Bos leder har et stort ønske om, at etablerer en ”Info-gruppe”.

Vi forestiller os, at denne gruppe kan tage rundt på seminarier, i forvaltninger og andre steder, hvor man synes det kan være spændende at høre om det, at være ung med behov for særlig støtte i en periode. Og selvfølgelig om vores eget projekt Ude-Bo, hvad gavner, hvad er sjovt osv.

Flere unge oplever, at det at fortælle om sig selv og sin egen situation kan være udviklende i forhold egen selvtillid og værd.​​

dialogmøder

Første mandag i hver måned kl. 15.00-16.00                  Alle unge tilknyttet Ude-Bo er velkommen.

Fra april 2019 er Ungeudvalget i en forsøgsperiode på 3 måneder sat i bero. I stedet afholdes der “dialogmøder” 1 gang om måneden, hvor alle tilknyttet Ude-Bo er velkommen.

Ude-Bo´s boformer

Du kan være tilknyttet Ude-Bo på flere forskellige måde og dermed også bo på flere måder.

Som Intern Borger bor du i en af Ude-Bos kollegieboliger med eget bad og kollegiekøkken, som også har et fællesrum og vaskefacilitieter. Eller i bor 5 borgere sammen i "fælleslejligheden" meg eget værelse, fælles køkken - alrum, stue og vaskefaciliteter Lejlighederne ligger på Fabrikvej i forbindelse med Ude-Bos base.

Som Intern og/eller Ekstern Plus bor du sammen med 5 andre og en støttebeboer i fælles lejlighed, du har eget værelse, men deler stue, køkken og bad. Lejligheden ligger i forbindelse med Ude-Bos base.

Som Ekstern og Fleksibel Ung bor du i egen lejlighed i Horsens og omegn, som du selv lejer.

Ude-Bo er altid behjælpelig med indmeldelse i boligforeninger og søgning af bolig.

 

Ude-Bo's kerneydelser

Social træning

 • Mandags SAB
 • Temadage
 • Dannelsesture
 • Værestedsaftener
 • Unge aftener
 • Netværksdannelse

  Erhvervsstøtte

  • Uddannelsesforløb
  • Afklaring
  • Praktik
  • Intern undervisning på HIT Linien
  • Fremtidig beskæftigelse

   Botræning

   • Praktiske færdigheder
   • Økonomi
   • Kost & sundhed
   • Fritids liv
   • Samtaler

     Ude-Bo er et selvejende Socialpædagogisk
     Ungdomsprojekt under foreningen Jysk
     Børneforsorg/Fredehjem med egen bestyrelse og ledelse.
     Se Ude-Bo's nyttige links 

     KONTAKT INFORMATION

     Fabrikvej 11A, 1.
     8700 Horsens

     Telefon: 75 60 14 02​

     CVR: 28053495

     Forstander Britta Schmidt
     Telefon: 22 72 05 94
     E-mail: britta@udebo.dk